info@momtazancement.com

034-3676

جستجو

هفتمین نشست شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی کرمان در تاریخ 93/9/26 برگزار شد.

درابتدای این نشست، نایب رییس اتاق ایران به بیان فواید و مزیت های صادرات پرداخت و گفت: خروج از رکود، تحقق اقتصاد مقاومتی و حل بسیاری از مشکلات از جمله اشتغال و تورم تنها با رونق تولید و افزایش صادرات امکان پذیر است. محسن جلال پور ادامه داد: شاید با افزایش تقاضای داخلی بتوان از رکود خارج شد اما تورم را نمی توان کنترل کرد، ولی افزایش تقاضای خارجی ضمن رفع رکود تورم را نیز کنترل می کند و برای کشور ارزآوری خواهد داشت.

رییس اتاق کرمان با بیان اینکه مدیران استان و کشور خیلی حساس و جدی مسایل صادرات را دنبال می‌کنند، گفت: آمار نشان می‌دهد، در سال‌های گذشته به‌رغم مشکلات فراوان، رونق خوبی در صادرات استان کرمان داشته‌ایم. وی به تاثیر جلسات شورای گفت و گو اشاره کرد و گفت: این نشست‌ها تا کنون نتایج خوبی در بر داشته و از موثرترین جلساتی است که در سال های گذشته برگزار می شود و بخش خصوصی و دولتی با علاقه و جدیت در آن حضور می یابند.

 دبیراجرایی شورای گفتگوی استان: تراز تجاری کرمان به نفع صادرات، مثبت است.

در ادامه، دبیر اجرایی شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی در استان کرمان نیز به تشریح وضعیت صادراتی کرمان و مسایل و مشکلات این حوزه پرداخت و پیشنهاداتی برای بهبود شرایط کنونی ارایه کرد. سید مهدی طبیب زاده، کرمان را استانی صادراتی معرفی کرد و افزود: تراز تجاری کرمان به نفع صادرات، مثبت است اما متاسفانه با وجود این‌که همه‌ مدیران استانی مسایل کلی صادرات را می‌دانند، اتفاق خاصی در این حوزه نمی‌افتد و اصلاح وضع موجود به برنامه‌ اجرایی و عمل‌گرایانه نیاز دارد.

وی سهم کرمان از صادرات کل کشور را 2.96 درصد و واردات را کمتر از یک درصد عنوان کرد و از رشد صادرات این  استان در سال 93 نسبت به سال گذشته خبر داد و گفت: صادرات کرمان از نظر ارزش حدود 73 درصد و به لحاظ وزنی 27 درصد رشد داشته و البته در واردات نیز 81  درصد افزایش داشتیم.

نایب رییس اتاق کرمان با ابراز تاسف از اینکه عمده محصولات صادراتی کرمان مواد خام است و ابراز امیدواری به اینکه روزی برسد که دانش فنی و محصولات صنعتی را صادر کنیم، تصریح کرد: ترکیب کالاهای وارداتی استان ماشین آلات و مواد اولیه کارخانجات و کمتر کالاهای لوکس و مواد مصرفی بوده است.

تامین مالی، ارزی، بیمه های اعتبار صادراتی و ضمانت نامه ها از جمله مشکلات اصلی صادرکنندگان بود که طبیب زاده به آن اشاره کرد و گفت: تبدیل کارگزاری صندوق ضمانت به شعبه در استان، ایجاد شرایط سهل تر برای صادر کنندگان و پوشش ریسک نوسانات ارز از جمله راهکارهای تسهیل صادرات است که می تواند در این نشست تصویب شود.

وی با بیان اینکه صادرات استان رشد خوبی داشته و به 653 میلیون دلار رسیده است اما هنوز راضی کننده نیست، اظهار داشت: در همه فعالیت های اقتصادی از جمله صادرات تامین مالی اصلی ترین مسئله است که کشور ما در این زمینه با مشکل مواجه است.

دبیر اجرایی شورای گفت‌وگوی استان با اشاره به این‌که صندوق ضمانت صادرات برای تسهیل صادرات تشکیل شده ، اما در حال حاضر به یک مانع برای صادرکنندگان تبدیل شده است، اظهار داشت: بالابودن میزان حق بیمه‌ دریافتی و عدم پوشش ریسک نوسانات از جمله مشکلات این صندوق است که قوانین موجود موجب شده بانک‌ها سریع ضمانت‌نامه‌ها را به اجرا ‌گذارند و این موضوع یک معضل بزرگ برای صادرکنندگان است. نایب رییس اتاق کرمان، صادرات را از جمله شاخص های ده گانه فضای کسب و کار عنوان کرد و گفت: بهبود فضای کسب و کار رسالت اصلی اتاق است و با وجود استاندارعملگرا در استان می توانیم کار را به خوبی پیش ببریم.

طبیب‌زاده با اشاره به این‌که تاکنون در جلسات شورای گفت‌وگو موضوعاتی از جمله تامین مالی، مالیات و مراحل اولیه‌ ثبت شرکت‌ها را در دستور کار داشته ایم، افزود: جلسه‌ آتی شورای گفت‌وگوی استان در دی‌ماه، و با موضوع دسترسی به برق برگزار خواهد شد. در ادامه این نشست برخی از فعالان اقتصادی به بیان مشکلات صادراتی پرداختند.

استاندار کرمان: قوانین مزاحم در بخش صادرات شناسایی شوند.

اما استاندار کرمان نیز در این نشست وضعیت صادرات استان را مطلوب ارزیابی کرد و با بیان این‌که کرمان در رتبه‌ نخست صادرات غیرنفتی قرار دارد، گفت: این در حالی است که بسیاری از کالاهای کرمان از استان های دیگر صادر می شوند و باید برای صادرات سایر محصولات از حوزه‌ استان، چاره‌اندیشی شود و اسناد و مدارک را در مبدا صادرات کالا پلمپ کنیم تا مشکلات گمرک برطرف شود.

علیرضا رزم حسینی با تاکید بر این‌که کارنامه‌ صادراتی هر استان باید متعلق به همان استان باشد، گفت: در این صورت می‌توان به ظرفیت‌های واقعی استان پی برد و رقابت صحیح و سالمی بین استان‌ها ایجاد کرد. وی ادامه داد: بخشی از مشکلات بخش خصوصی، که از سوی فعالان این بخش مطرح شد، مربوط به درون بخش خصوصی است و باید توسط صادرکنندگان و اتاق بازرگانی برای حل آن‌ها برنامه‌ریزی و چاره‌اندیشی شود.

استاندار کرمان خواستار شناسایی قوانین مزاحم در بخش صادرات، از سوی صادرکنندگان شد و افزود: ما در چارچوب اختیارات محدود خودمان برای حل مشکلات بیرونی بخش خصوصی کمک خواهیم کرد و در سطح کشور هم برای حل و رفع موانع صادرات، پی‌گیری و مداومت خواهیم داشت. رزم‌حسینی با بیان این مطلب که ایرادی ندارد تعداد صادرکنندگان کم باشد، گفت: آن‌چه مهم است، کیفیت صادرات و میزان محصولات صادراتی است که باید افزایش داشته باشد.

رزم‌حسینی، فرش را یکی از کالاهای با ارزش افزوده بسیار بالا در کرمان عنوان و بیان کرد: سیاست‌های دولت در داخل و خارج از کشور موجب رشد 73 درصدی صادرات شده که نشان‌دهنده‌ ثبات اقتصادی قابل توجه کشور است. استاندار کرمان با بیان اینکه یک دهه‌ خوب و طلایی پیش روی کشور قرار دارد، و باید خودمان امکان توسعه را فراهم کنیم، گفت: صادرکنندگان نباید خود را گرفتار بانک‌ها کنند و اعتبار باید بین خریدار و فروشنده ایجاد شود؛ اگر اعتماد باشد، خریدار پیش‌خرید خواهد کرد.

رییس کل سازمان توسعه تجارت: فضای کشور باید صادراتی شود

در پایان این نشست، رییس کل سازمان توسعه تجارت نیز از رشد 20 درصدی صادرات کشور در سال‌جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل، خبر داد و گفت: طبق آمار هشت ماهه‌ نخست سال‌جاری، 31.5 میلیارد دلار کالای غیرنفتی به خارج از کشور صادر شده و رقم واردات به کشور، 34 میلیارد دلار بوده است. ولی‌الله افخمی‌راد با بیان اینکه باید ترازمان را حفظ کنیم و تراز واردات و صادرات کشور به سمت صادرات، مثبت باشد، برنامه‌ کلی‌ اقتصاد کشور را حذف موانع صادرات دانست و گفت: دولت به دنبال به حداقل‌رساندن موانع صادرات و فراهم‌کردن زمینه‌ صدور کالای بیشتر است و نخستین نیاز برای حذف موانع صادراتی، ظرفیت‌سازی است.

وی با بیان این‌که آن‌چه تا به حال در تولید انجام شده، کافی نیست، گفت: وجود عرضه و تقاضای یکسان در بعضی از بخش‌های اقتصاد، به معنی کافی‌بودن صادرات نیست و ما موظف به حمایت از بخش خصوصی با هدف افزایش تولید و به تبع آن افزایش صادرات هستیم.

افخمی‌راد با تاکید بر این‌که فضای کشور باید صادراتی شود، و عزم کشور بر صادرت باشد و هر دستگاهی برای صادراتی‌شدن کشور، نقش خود را ایفا کند، گفت: برای توسعه‌ تولید و صادرات در کشور، باید مدیران خلاقی داشته باشیم که خود بتوانند منابع را تامین کنند و چشم‌شان به بانک‌ها نباشد.

رییس کل سازمان توسعه‌ تجارت ایران، با انتقاد از این‌که هنوز فضا و عزم صادراتی لازم در بین دستگاه‌های اجرایی کشور درست شکل نگرفته است، گفت: محدودیت‌های قانونی هم در کار صادرکنندگان وجود دارد و دستگاه‌های اجرایی باید مسوولیت خود را به‌طور مطلوب ایفا کنند.

افخمی‌راد با بیان اینکه دولت هرچه بزرگتر باشد، محدودیت و ممنوعیت بیشتری در روند فعالیت‌های خود ایجاد می‌کند، خاطرنشان کرد: مسوولان دولتی باید در هر سطحی که هستند، به فکر کوچک‌کردن دولت باشند و مدیران دستگاه‌های اجرایی نیز باید فعالیت سازمان خود را با نگاه به تسهیل صادرات کشور، پالایش کنند.

وی با بیان این‌که افزایش واردات، الزاما مساله‌ای منفی نیست، و باید معادله‌ واردات و صادرت به نفع صادرات باشد، مجموع اقلام وارداتی بر اساس تعرفه‌های گمرکی کشور را هفت هزار و 300 قلم اعلام کرد و گفت: از این میزان، سه هزار و 500 قلم کالا را مشخص کرده‌ایم که صادرکننده برای صادرات آن‌ها نیازی به مراجعه به سازمان صنعت و معدن ندارد و می‌تواند از طریق سامانه‌ی الکترونیکی اقدام کند.

افخمی‌راد ابراز امیدواری کرد اقداماتی از این دست بتواند، مسیر را برای بازرگانان و تُجار به‌ گونه‌ای هموار کند که موجب کاهش قیمت تمام‌شده بشود. وی با اعلام این‌که 65 درصد اقلام وارداتی کشور، کالاهای واسطه‌ای است، گفت: این واردات، بیش‌تر مواد اولیه هستند که در خط تولید استفاده می‌شود.

در این مراسم نماینده شرکت سیمان ممتازان ، مهندس خیرخواه، در خصوص مسائل ومشکلات صادرات وحمل و نقل سیمان از طریق ریل و جاده در مرزها ی عراق و پاکستان ، گزارشی را ارئه نمودند.

news1

 

news2

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *