سیمان ممتازان به عنوان واحد صادراتی منتخب استان معرفی شد.
شرکت سیمان ممتازان، در مراسمی با حضور معاون وزیر و ورییس سازمان توسعه تجارت کشور در محل اتاق بازرگانی کرمان به عنوان صادرکننده منتخب استان معرفی شد.
در این مراسم که با حضور استاندار، نمایندگان مجلس، نایب رییس اتاق ایران، مدیران و مسوولان استان و جمع کثیری از فعالان اقتصادی برگزار شد، لوح تقدیر صادرکنندگان برتراستان به شرکتهای منتخب اهداء گردید.
در ابتدای این مراسم ، نایبرییس اتاق ایران به بیان مسایل و مشکلات صادرکنندگان و ارایه راه حل های رفع آنها پرداخت و گفت: در صادرات خدمات فنی و مهندسی دچار مشکلات جدی هستیم، طلب شرکتها وصول نمیشود که حل مشکلات این بخش نیازمند نقدینگی، ضمانتنامه و تسهیل حضور شرکتها در کشورهای خارجی است.
محسن جلالپور، با تاکید بر لزوم حمایت از شرکتهای فعال در زمینه خدمات فنی و مهندسی، گفت: مشوقهای صادراتی در این زمینه بسیار کارساز است و با توجه به در نظر گرفتن این مشوقها در بودجهی سال 94، تقاضای هدفمند کردن این مشوق ها را داریم.
وی، تجدید نظر اساسی در تولید و صادرات برخی محصولات کشاورزی را ضروری دانست و گفت: با توجه به موقعیت حساس کشور در منابع آبی، باید دید چه محصولی و با چه قیمتی تولید کرده و با چه قیمتی در دنیا عرضه میکنیم.
رییس اتاق کرمان با بیان اینکه در بخش صنعت و معدن، شرکتهای بزرگ و موفقی در کشور داریم که در زمینه صادرات نیز عملکرد خوبی داشتهاند، افزود: برای موفقیت بیشتر و افزایش صادرات این بخش، نیازمند نگاه جامع و درازمدت صادراتی هستیم که از ابتدای دولت یازدهم آن را خواستهایم و در تدوین برنامه ششم آن را طلب میکنیم.
وی با بیان اینکه باید بر اساس واقعیتهای جهانی برای صادرات کشور برنامهریزی کنیم، ادامه داد افزایش صادرات و حرکت به سمت توسعه پایدار مستلزم تدوین برنامه جامع صادراتی است که باید از امروز برای دهههای آینده برنامهریزی و این برنامه را بر اساس آمایش سرزمین و وضعیت کشور در منطقه و دنیا تدوین کنیم و زیربناهای لازم برای تحقق آن در نظر گرفته شود و به ظرفیتهای اصلی کشور از جمله محیط زیست، آب و … در امر تولید توجه داشته باشیم.
نایب رییس اتاق ایران با بیان اینکه کشور ما در شرایط فعلی نیازمند افزایش صادرات غیرنفتی است، اذعان داشت: پایه اقتصاد غیرنفتی تولید صادراتمحور است، باید قدر زحمات تلاشگران عرصه صادرات کشور را بدانیم که در شرایط تحریم و نگرانیهای عدیدهای که در صادرات کشور وجود دارد، همچنان به تلاش جهادی خود ادامه میدهند.
وی با تاکید برای خروج از رکود بدون تورم، راهی به جز تحریک تقاضای خارجی و صادرات نداریم، خاطرنشان کرد: صندوق ضمانت و بانک توسعه صادرات میتوانند قدم بزرگی در حل معضلات صادرات در حوزهی نقدینگی، ارز و پوشش نوسانات نرخ ارز داشته باشند.
جلالپور با اشاره به اینکه در حال حاضر صادرکنندگان نمیتوانند از تسهیلات وامهای ارزی استفاده کنند، ادامه داد: ما از صندوق ضمانت توقع داریم برای حل مشکل نرخ ارز و تبدیل ارز به ریال و وام های ارزی اقدام کند.
رییس اتاق کرمان خواستار کاهش نوسانات نرخ ارز شد و تصریح کرد: کار بخش خصوصی را باید به بخش خصوصی سپرد؛ در این صورت است که بخش خصوصی میتواند در تدوین برنامهها، حل معضلات خود، کوچک کردن بار دولت و انتقال آن به بخش خصوصی نقش موثر خود را ایفا کند.
در ادامه این مراسم استاندار، رییس سازمان صنعت معدن تجارت، رییس مجمع نمایندگان استان، نایب رییس اتاق ایران و رییس سازمان توسعه تجارت به ایراد سخن در خصوص اهمیت صادرات، لزوم حمایت از صادرکنندگان و بیان راهکارهای تسهیل صادرات پرداختند.
در ادامه این مراسم علیرضا رزم حسینی استاندار کرمان،با بیان اینکه ایران می تواند بازارهای منطقه را بدست بگیرد گفت: پتانسیل صادرات 100 میلیارد دلار در منطقه برای ایران وجود دارد. استاندار کرمان با اشاره به کاهش 60 درصدی پایه پولی روسیه افزود:روسیه اکنون منتظر کالاهای ما است.وی ادامه داد: کشورهای همسایه یک بازار بزرگ 50 میلیارد دلاری برای اقتصاد ایران است.
رزم حسینی با اشاره به تفاوت کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه در زمینه صادرات گفت:بسیاری از کشورهای توسعه یافته مواد اولیه خام را وارد می کنند و پس از تبدیل آن به ارزش افزوده آنها را صادر می کنند در حالیکه کشورهای در حال توسعه ای مانند ایران بدلیل دانش و تکنولوژی پایین به سمت خام فروشی رفته اند.
استاندار کرمان با بیان اینکه وابستگی ما به نفت و تحریم های اخیر مشکلاتی را ایجاد کرده است ادامه داد:امیدواریم به دنبال سیاستهای دولت تدبیر و امید و قطع وابستگی به نفت بتوانیم افزایش صادرات غیر نفتی را محقق کنیم.
وی با اشاره به وجود پولهای سرگردان در اقتصاد ایران گفت: صادر کنندگان باید این پولها را از دست مردم بیرون بیاورند و در امر تولید سرمایه گذاری کنند.
رزم حسینی خطاب به صادر کنندگان برتر استان گفت: وابستگی خود را به بانکها کم کنید و با ایجاد خط اعتباری با خریدار و فروشنده ،بانک ها را حذف کنید و خود را نجات دهید.
وی با بیان اینکه صادر کنندگان معتبر در عرصه جهانی به بانکها بدهکار نیستند و بدهکاران افراد تازه کارند اضافه کرد: ارز آوران کشور مجاهدین اقتصادی هستند که باید راه را برای آنها هموار کنیم
در ادامه این مراسم از 17 صادر کننده ذیل و همچین سه واحد منتخب اتاق به شرح ذیل تجلیل به عمل آمد.
شرکت ساختمانی و راه سازی 115 در بخش خدمات فنی و مهندسی، شرکت گسترش بازرگانی کرمان در بخش کشاورزی (پسته)، شرکت متین پسته سیرجان در بخش کشاورزی (پسته)، شرکت ایلیا گستر سیرجان در بخش کشاورزی (پسته)، شرکت مروارید سبز کویر در بخش کشاورزی (پسته)، شرکت نهال پسته رفسنجان در بخش کشاورزی (پسته)، شرکت پارسان دی سمبل در بخش کشاورزی (خرما)، شرکت بازرگانی هروی در بخش فرش دست باف، شرکت کرمان لیکوریس در بخش کشاورزی (عصاره شیرین بیان)، شرکت پیشقراولان بم در بخش گردشگری، شرکت کاشی و سرامیک فخار رفسنجان در بخش مصالح ساختمانی، شرکت روغن موتور پردیس در بخش صنعت، شرکت خوش چسپ در بخش صنعت، شرکت رنگین کمان سمنگان در بخش کشاورزی (خشکبار)، شرکت رباط مولیبیدن در بخش صنعت، شرکت فرومولیبیدن کویر رفسنجان در بخش صنعت، شرکت نشاط آفرینان کویر در بخش سنگ آهن و همچنین شرکت شیر پگاه، شرکت سیمان ممتازان، گروه صنعتی لاوان تابلو سه واحد صادراتی منتخب اتاق کرمان بودند.
شرکت سیمان ممتازان پیش از این نیز در سالهای 1392،1390به عنوان صادرکننده برتر استان معرفیشده بود و اینک برای سومین سال موفق به کسب این افتخار می گردد.