info@momtazancement.com

034-33370451-2

جستجو

صادرات سیمان در سال 90 راضی کننده نبود . باران – نوسانات بی سابقه نرخ ارز در ماه های اخیر ، تحریم و هدفمند کردن رایانه ها مواردی است که درسا 1390(جهاد اقتصادی) تاثیرات قابل توجهی به اقتصاد کشور داشت . به منظور بررسی تاثیرات این سه آیتم بر تولید ، سراغ مدیر عامل شرکت سیمان ممتازان کرمان رفتیم تا از اوضاع این صنعت بعد از رقم خوردن این شرایط با خبر شویم .

مهندس محمد ربانی با اشاره به رشد بسیار سریع تولید سیمان کشور و به و جود آمدن رقابت در این عرصه گفت : تولید سیمان کشور در سال 90 ، 75 میلیون تن بوده است و پیش بینی می شود این میزان در سال آینده به 100 میلیون تن افزایش پیدا کند .

وی به چالش های پیش روی صادرات سیمان اشاره کرد و اظهار داشت : این میزان تولید به عرض قابل توجهی نیاز دارد که اگرصادرات سیمان تمهیداتی اندیشیده نشود با توجه به اینکه تقاضای داخلی پایین تر از تولید است صنعت سیمان در سالهای آینده با مشکل فراوانی مواجه خواهد شد .

مدیر عامل شرکت سیمان ممتازان کرمان ادامه داد : در شرایت فعلی ، تولید کنندگان به اجبار تخفیف هایی برای فروش سیمان در نظر میگیرند در حالی که پس از اجرای طرح هدفمندی یارانه ها هزینه های تولید افزایش چشمگیری داشته است .

مهندس ربانی با اشاره به جدید التاسیس بودن کارخانه سیمان ممتازان کرمان ، کمبود نقدینگی و عدم تناسب سودآوری با سرمایه گذاری را از مشکلات این گروه از کارخانجات سیمان دانست و یادآور شد امسال تنها 13 درصد افزایش قیمت را در سیمان شاهد بودیم که هرگز متناسب با افزایش هزینه حامل های انژِی نیست و این در حالی است که پرداخت اقساط بانکی ، نقدینگی زیادی لازم دارد .

وی ادامه داد : اگر در فاز دوم هدفمندی یارانه ها تمهیداتی ویژه ای برای صنعت اندیشیده نشود بدون شک مشکلات فراوانی را در این زمینه شاهد خواهیم بود .

مدیر عامل کارخانه سیمان ممتازان کرمان این تمهیدات را در قالب تسهیلات و کمکهای بلاعوض عنوان کرد و گفت : پرداخت هزینه های یک میلیاردتومانی قبوض (برق و گاز) در مدت یک ماه بسیار دشوار است و باید پرداخت این هزینه ها در صنعت به صورت اقساطی باشد .

ربانی با اشاره به تولید یک میلیون تن سیمان در کارخانه سیمان ممتازان در سال 90 اظهار داشت : کمتر از 10 درصد از میزان به کشور های دیگر صادر شده است .

وی این میزان صادرات را راضی کننده ندانست و تصریع کرد : پایین بودن نرخ ارز و افزایش هزینه های حمل و نقل پس از اجرای طرح هدفمندی یارانه ها باعث عدم صادرات مطلوب شده است . درحالی که در سال 89 میزان قابل توجهی از تولید سیمان به صادارات اختصاص داشت .

مدیر عامل شرکت سیمان ممتازان کرمان تعیین نرخ ارز 1226 تومان را مطلوب ارزیابی نمی کند و می گوید . همانطور که همه آگاهند به دوگانگی نرخ و امکان سوء استفاده دامن زده می شود . مهندس ربانی ادامه داد : ضمن اینکه بدست آردن ارز به این قیمت به میزان مورد نیاز کار آسانی نیست و برای تهیه مابقی آن باید به بازار آزاد مراجعه کرد .

و با اشاره به اینکه اختلاف قیمت فاحش ارز در بازار آزاد و بانک باعث به وجود آمدن رانت و افزایش هزینه ها می شود اظهار داشت : این موضوع برای ما بسیار مشکل ساز شده است و در خصوص اینکه آیا ارز با این قیمت به منظور تهیه مایحتاج شرکت در اختیار ما قرار میگیرد یا نه ، ابهام وجود دارد .

مدیر عامل شرکت سیمان ممتازان کرمان ، تامین ارز با نرخ رسمی را یک ضروت اساسی برای صنعت عنوان کرد و گفت : پیش از این نرخ ارز در بازار آزاد و بانک اختلاف چندانی نداشت و تهیه و انتقال ارز ار صرافی امکان پذیر بود اما  در حال حاضر اختلاف قیمت زیاد است و قانون اجازه تهیه و انتقال ارز از طریق صرافی را نمی دهد که این موضوع بسیار مشکل ساز شده است .

وی از فعال شدن پروژه تولید آهک در شرکت سیمان ممتازان از اوایل سال 91 خبردادو یاد آور شد : با توجه به احداث 4 کارخانه فولاد در کرمان و سایر مصارف از جمله در ساختمان سازی پیش بینی ما این است که کرمان در آینده نزدیک به این محصول نیاز مبرم داشته باشد .

مهندس ربانی با اشاره به اهدای لوح ( صنعت سبز ) توسط سازمان محیط زیست به شرکت سیمان ممتازان کرمان تصریح کرد : همه دستگاه های غبار گیر کارخانه سیمان ممتازان کرمان اعم از الکتروفیلتر و بک فیلتر به خوبی کار می کنند و عدم پراکنده شدن گرد و غبار در محیط را شاهد هستیم .ضمن اینکه به فضای سبز شرکت نیز اهمیت دادیم که این مهم مورد توجه کارشناسان محیط زیست قرار گرفت .

وی در تشریح چشم اندازی کارخانه سیمان ممتازان کرمان در سال 91 به صادرات اشاره می کند و می گوید : در حال حاضر ، کشور عراق بازار هدف بین المللی سیمان ممتازان کرمان قرار داده شده اس اما صادرات به این کشور در سال 91 در صورتی ممکن است که قیمت ارز افزایش داشته باشد . مهندس ربانی فاصله زیاد کرمان با دیگر کشورها و هزینه زیاد حمل و نقل در کاهش صادرات موثر دانست و گفت : به نظر می آید بهترین راه حل در این خصوص این است که کارخانه های نزدیک به مرز به صادرات بپردازند و کارخانه هایی که از مرز فاصله دارند از جمله کرمان عمده توانشان را به تامین سیمان داخل کشور اختصاص دهند .

مدیر عامل شرکت سیمان ممتازان کرمان با اشاره به اینکه توسعه بازار داخلی امکان پذیر است تصریح کرد : با توجه به کیفیت سیمان ممتازان کرمان که مورد توجه صنایع است ، محصولمان را از این زاویه معرفی و فروش داخلی را افزایش می دهیم ، مازاد تولید را نیز با تخفیف مناسب به بازار های بین المللی عرضه می کنیم .

Main Menu

Main Menu

Main Menu

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *