info@momtazancement.com

034-33370451-2

جستجو

بيماري كرونا

ویروس کرونا چند سالی است که مخصوصا در ایام حج نگرانی های عمیقی چه در بین خانواده های حجاج و چه در بخش نظام سلامت جامعه ایجاد می کند، این بیماری واگیر دار که بسیار شبیه آنفولانزا است به دلیل شیوع سریع آن در ایام حج بسیار مورد توجه سازمان بهداشت جهانی قرار گرفته است. برای اولین بار در سال 2012 در عربستان ویروس کرونا مشاهده شد که یک مرد 60 ساله در این کشور به دلیل بیماری ذات الریه شدید فوت کرد.ویروس های کرونا بخاطر تیغ های تاج مانند روی سطح آنها به این نام شناخته شده اند و سه زیر گروه اصلی برای ویروس های کرونا وجود دارد، با عنوان های «آلفا، بتا، گاما» و یک گروه چهارم که به تازگی بوجود آمده، با عنوان «دلتا.«کرونا ویروس» خانواده بزرگی از ویروس‌ها است که عامل درصد بالایی از سرماخوردگی‌های معمولی و بیماریهای خفیف تنفسی می‌باشد که همه ما آنها را تجربه کرده‌ایم و اغلب پس از چند روز، سیستم ایمنی بر این ویروس غلبه کرده و سلامت بازیافته می‌شود.با توجه به اينكه درصد عمده‌ای از جمعیت کشور را افراد سالم تشکیل می‌دهند که سیستم ایمنی آنها در برابر این ویروس به خوبی عمل کرده و باعث بهبودی می‌شود،در افرادی که سن بالا داشته و از لحاظ جسمی ضعیف هستند یا کسانی که از بیماری مزمنی مانند دیابت پیشرفته، سرطان و بیماریهای خونی، بیماری قلبی و دیگر موارد رنج می‌برند، ویروس عامل كرونا( MERS)می‌تواند باعث بیماری شدید تنفسی شود.

شیوع این ویروس در بسیاری از کشورها بویژه کشور عربستان و امارات متحده عربی بوده و شیوع این ویروس در کشورهایی مانند آمریکا، فرانسه، انگلستان و تونس مشاهده شده است همانگونه که منشاء بیماری سارس را گربه عنوان کردند منشا کرونا ویروس را خفاش و شتر حدس زده اند و به دلیل اینکه در کشورهای عربستان، عمان و کشورهای عربی ارتباط نزدیکی به شتر دارند، بیماری از طریق این حیوان منتقل شده است.
علایم ویروس کرونا:

اگر چه به گفته سازمان بهداشت جهانی علایم این بیماری هنوز ناشناخته است ولی از علایم اصلی این بیماری تب ، سرفه ، تنگی نفس و مشکلات حاد تنفسی است. در موارد حاد مشکلات گوارشی نظیر اسهال ، نارسایی حاد تنفسی ، اختلالات انعقادی ، پریکاردیت و نارسایی کلیه نیز گزارش شده است که مورد اخیر در صورت بروز بیمار را به همودیالیز نیازمند می سازد

.
راههاي انتقال بيماري كرونا:

روش‌های انتقال بیماری از انسان به انسان شبیه بیماری آنفلوآنزا است یعنی علاوه برانتقال از طریق سرفه و عطسه، از راه تماس دستهاي آلوده به بزاق يا چشم نيز منتقل مي شود. احتمال انتقال بیماری در فضای باز بسیار محدود است: انتقال انسان به انسان در مواردی اتفاق افتاده است که افراد به مدت طولانی در فضای بسته در کنار فرد بیمار بوده‌اند مانند افرادی که در بیمارستان‌ها با بیماران در ارتباط بودند.5 دقيقه صحبت كردن با يك فرد بيمار در فاصله نزديك (يك قدمي) مثل آن است كه فرد بيمار در صورت شما مستقيماًعطسه كرده باشد.

راههاي پيشگيري از بيماري كرونا:
درمان اختصاصی برای این بیماری وجود ندارد، و حرف نخست را در این بیماری راههای پیشگیری می زند که با انجام توصیه های بهداشتی ساده می توان از انتقال این بیماری جلوگیری کرد .

دستهاي آلوده، به راحتي بيماري را منتقل مي نمايد. عایت بهداشت فردی از جمله شستن مكرر دست ها با آب و صابون بسیار مهم است.هنگام شستشوي دستها عجله نكنيد معمولاً ميكروبها آهسته و طي چند ثانيه از پوست بدن جدا مي شوند.مواد شوینده و ضد‌عفونی‌کننده ساده می‌توانند ویروس کرونا را نابود کنند.

– اگر دارای علائمی چون تب، گلودرد، آبریزش بینی، دل پیچه و اسهال به صورت خفیف بودید حتما به پزشک مراجعه کنید.در صورتی که احساس می کنید کسل و بیمار هستید، میهمانی نروید، میهمانی ندهید و در مکان های با ازدحام زیاد شرکت نکنید.

– همچنین برای جلوگیری از بیماری توصیه‌هایی چون مصافحه و روبوسی نکردن را جدی بگیرید.

– دوره کمون این بیماری 14 روز است، کسانی که قصد مسافرت به عربستان و سایر کشورهای حاشیه خلیج فارس را دارند باید توصیه هایی چون شستن دست ها و زدن ماسک را در این کشور ها جدی بگیرند.انجام این دوکار باعث می شود از انتقال و بروز بیماری کرونا جلوگیری شود.


بيماري كرونا واكسن و درمان اختصاصي ندارد

خودمراقبتی و پیشگیری گام مهمی برای مقابله با این بیماری به شمار می رود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *